TESI

El silenci de la boxa. La fotografia de boxa. De document sociològic a obra d’art.

L’objectiu d’aquest treball d’investigació és recuperar un capítol essencial de la fotografia de l’esport de la boxa a Catalunya i entrellaçar-lo amb la contemporaneïtat a través d’un seguit de projectes d’uns autors determinats i de la meva obra personal com a artista. De fet, el títol de la tesi prové en part d’un dels projectes fotogràfics on vaig plantejar-me una mirada personal a l’entorn del que considero essencial i autèntic, vertader, d’aquest esport que tan m’havia captivat. Per altra part, la recerca i la investigació de seguida van revelar un món per redescobrir i en part ben desconegut. Treure de l’oblit la història de la boxa catalana i les imatges que ens la il·lustren, la importància que va tenir dins la nostra societat i l’actualització de la memòria de les persones que van viure-ho, han contribuït a fer possible aquest treball, que és també un reconeixement i un petit homenatge.

Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona Tesis Doctorals Tesis Doctorals – Facultat – Belles Arts
Martinez Seguer, N (2016). El silenci de la boxa. La fotografia de boxa. De document sociològic a obra d’art. Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona.

Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquesta tesi: http://hdl.handle.net/10803/364758


Article de Joan de Sagarra sobre El silenci de la boxa:
Publicació de l’article: Sagarra, de J. «El silenci de la boxa. La fotografia pugilística com a part de l’imaginari públic, aquesta és la temàtica de la tesi doctoral de Núria Martinez Seguer, una re­trospectiva d’aquest esport a Catalunya des del 1876 al 1936.» al Suplement Cultura/s de LA VANGUARDIA, Barcelona, 30-31 de desembre del 2016, p. 8.

http://www.lavanguardia.com/edicion-impresa/20161229/412979841308/el-silenci-de-la-boxa.html

https://www.pressreader.com/spain/la-vanguardia-culturas/20161231/281874413073270

 

Fotografies de la Tesi Doctoral i pàgines d’interior: